0 02 05 1ded15ccc8a47e31333dc6bfca827265b1e6496cae928c1d6827242e0fff6e8a ebd339c06110a2cbΟ Σκακιστικός Όμιλος Δράμας ανέλαβε φέτος να διοργανώσει του Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2024. Μια διοργάνωση εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολλών συμμετοχών που έχει. Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του 3ο και 4ο ΓΕΛ Δράμας το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, και ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην περιφέρεια με 110 συμμετοχές στο ομαδικό και 280 στο ατομικό.
Η Δράμα συμμετείχε ενεργά στην διοργάνωση, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι Δραμινοί σκακιστές και σκακίστριες από τον Σκακιστικό Όμιλο Δράμας και την Ένωση Σκακιστών Δράμας κατέκτησαν θέσεις στο βάθρο και βραβεύτηκαν.
Στα ατομικά είχαμε τις παρακάτω διακρίσεις.
Στην Α Δημοτικού βραβεύτηκε ως το καλύτερο κορίτσι η Δεμιρτζόγλου Αικατερίνη από το 9οΔημοτικό Δράμας.
Στην Β’ δημοτικού 1ος ήταν ο Παπαδόπουλος Φίλιππος από το 15οΔημοτικό Δράμας ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Απτόγλου Αθανασία από το Δημοτικό Καλλιφύτου.
Στην Γ’ δημοτικού 2ος ήταν ο Ελευθερίου Βασίλειος από το 2ο Δημοτικό Δράμας και η Παπαδοπούλου Παυλίνα από το 9ο Δημοτικό Δράμας.
Στην Ε’ Δημοτικού 2ος ήταν ο Παπαδόπουλος Παύλος από το 15οΔημοτικό Δράμας
Στην ΣΤ’ Δημοτικού 3ος ήταν ο Κριβας Κωνσταντίνος από το Δημοτικό Φωτολίβους
Στην Α’ Γυμνασίου Δεμιρτζόγλου Μαρία από το 1ο Γυμνάσιο Δράμας ήταν 1οκορίτσι.
Στην Γ’ Γυμνασίου 2ος ήταν ο Σπανδωνίδης Βασίλειος από το Μουσικό Σχολείο Δράμας.
Συνολικά συμμετείχαν 50 Δραμινοί παίκτες εκ των οποίων οι 24 είναι μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας. Παρατηρούμε ότι τα 10 από τα 24 παιδιά του συλλόγου πήραν μετάλλια γεγονός που δηλώνει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο σύλλογο.
Στο Ομαδικό το 4ο ΓΕΛ Δράμας αναδείχτηκε 3ο στην περιφέρεια στην κατηγορία των Λυκείων
Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν 10 Δραμινές ομάδες από τα σχολεία της Δράμας.
Αυτά είναι: το 2οΔημοτικό Δράμας που ήταν και το 3ο καλύτερο από το νομό Δραμας,3οΔημοτικό Δράμας με δυο ομάδες, το 8ο Δημοτικό Δράμας, το 9οΔημοτικό Δράμας με τρεις ομάδες, το 12ο Δημοτικό Δράμας, το 15ο Δημοτικό Δράμας που ήταν και το καλύτερο δημοτικό από το Νομό της Δράμας και το Δημοτικό Νευροκοπίου που ήταν το 2ο καλύτερο από τη Δράμα. Πολύ ευχάριστη ήταν η συμμετοχή των παιδιών από το Νευροκόπι όπου φαίνεται ότι κάτι καλό γίνεται εκεί σε σχέση με το σκάκι. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι!
Στο αγωνιστικό κομμάτιφαίνεται η άνοδος του σκακιού στην πόλη μας μετα την διακοπή που έγινε λόγω κορονοϊού. Ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας είναι από τους πιο ενεργούς συλλόγους στην Ελλάδα με πάνω από 20 διεθνή τουρνουά που διοργανώνει κάθε χρόνο. Τα αποτελέσματα πλέον ειναι ορατά και αντικατοπτρίζονται στην κατάκτηση όλων αυτών των μεταλλίων.
Διοργανωτικά όλα κύλισαν ομαλά και τις δυο μέρες των αγώνων με γονείς από άλλους νομούς να δίνουν συγχαρητήρια για τις εγκαταστάσεις του σχολείου αλλά και την καθαριότητα του χώρου. Οι συμμετοχές ήταν πολλές με πάνω από 330 παιδιά και άλλους τόσους γονείς γεγονός που αφήνει και οικονομικό αποτύπωμα στην πόλη μας.
Ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμαςθα φέρει στην Δράμα άλλη μια μεγάλη διοργάνωση, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20που θα λάβει χώρα όλη την δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα με περίπου 100 συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα.
Ο σκακιστικός τουρισμόςείναι άλλο ένα εργαλείο ανάπτυξης που πρέπει να εκμεταλλευτεί η πόλη μας…
Αποτελέσματα