Αποτελέσματα από το τουρνουά σκάκι Βlitz "Άνοιξη 2016"

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, για τα δεδομένα της πόλης μας, το τουρνουά blitz "Άνοιξη 2016" το πρωί της Κυριακής 22 Μαΐου στα γραφεία του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας. Στο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά 36 σκακιστές από τη Δράμα και την Καβάλα, 21 εκ των οποίων διέθεταν διεθνή αξιολόγηση blitz, κάτι που αποδεικνύει ότι όλο και περισσότερα παιδιά από την πόλη μας εισάγονται στο αγωνιστικό σκάκι και παίζουνε σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ύστερα από 9 γύρους ελβετικού συστήματος, είχαμε τριπλή ισοβαθμία για την πρώτη θέση. Μετά την άρση της ισοβαθμίας, μέσω των ειδικών κριτηρίων, νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Χριστοφορίδης Βασίλειος, με 8/9, όπως και οι Δεμιρτζόγλου Χρήστος και Καζάκος Μάρκος που ακολούθησαν. Ο πρώτος και ο τρίτος νικητής, θα σημειώσουνε μάλιστα σημαντική πρόοδο στην κλίμακα της διεθνούς αξιολόγησης, καθώς "έσπασαν" το φράγμα των 1900 και 1600 elo blitz αντίστοιχα. Αξιόλογες επίσης αυξήσεις στο βαθμό αξιολόγησής τους, θα έχουν η νεαρή Καβαλιώτισσα Μιχαηλίδου Μάγδα, που αναδείχθηκε πρώτο κορίτσι, ο 8χρονος Σαχινίδης Σταύρος και ο Νταϊάκης Γιάννης. Στην κατηγορία των Δημοτικών, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Πιστοφίδης Γιάννης, ενώ την δεύτερη η Πιστοφίδου Ευσταθία. Στην τρίτη θέση, βρέθηκε η Τζήμου Ουρανία από την πόλη της Καβάλας.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας θα ήθελε να ευχαριστήσει για άλλη μία φορά όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, καθώς και τους γονείς των μικρών παιδιών για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή τους, και φυσικά να προσκαλέσει όλους τους συμμετέχοντες, και όχι μόνο, να συμμετάσχουν στον ανοικτό τουρνουά ράπιντ που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 29 Μαΐου.

Unknown Object