3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων

Με 106 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 το 3ο Κύπελλο Ελλάδας Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων. Όπως πέρσι και πρόπερσι οι λύτες συγκεντρώθηκαν ταυτόχρονα σε διάφορες ελληνικές πόλεις, 13 αυτή τη φορά, έχοντας απέναντί τους τα ίδια σκακιστικά προβλήματα και ενιαία βαθμολόγηση. Οι συμμετοχές ανά πόλη είναι οι εξής: Άγιος Κήρυκος (6), Αιγάλεω (6), Βαθύ (3), Γλυφάδα (12), Δράμα (9), Ερμούπολη (7), Ηράκλειο (5), Θεσσαλονίκη (5), Καστοριά (5), Πάτρα (11), Πρέβεζα (18), Πτολεμαΐδα (8) και Χανιά (10).Ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας για 3η συνεχή φορά  έλαβε μέρος σαυτη τη διοργάνωση και είναι ο μοναδικός σύλλογος που συμμετέχει από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης! Καλύτερος λύτης στην πόλη μας αναδείχθηκε ο Χριστοφορίδης Χριστόφορος, και ακολούθησαν κατά σειρά οι Δερμεντζής ΕυθύμιοςΧριστοφορίδης Βασίλειος,Ποδαράς Αγαμέμνων, Χατζηαθανασιάδης Κωνσταντινος ,Χατζηγεωργιάδου Δήμητρα ,Χατζηγεωργιάδης Ιωσήφ ,Σαχινίδης Κωνσταντίνος, Σαχινίδης Σταύρος σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες. Λογικά όμως, δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές και στα επίσημα αποτελέσματα, τα οποία θα σταλούν και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για διεθνή αξιολόγηση. Πολύ ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι φέτος είχαμε 9 συμμετοχές, όλες από νεαρούς αθλητές που ενδιαφέρθηκαν για το Καλλιτεχνικό Σκάκι. Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε για δεύτερη φορά ο έμπειρος λύτης Κονιδάρης Παναγιώτης, ενώ ακολούθησαν οι Παπασταυρόπουλος Ανδρέας και Σιδηρόπουλος Νικόλαος. Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Κευσίκογλου Πετρούλα

Για τις τελικές κατατάξεις, τα αναλυτικά αποτελέσματα καθώς και πληροφορίες για το καλλιτεχνικό σκάκι, μπορείτε να μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.kallitexniko-skaki.blogspot.gr/

Δραμινό Πρωτάθλημα Blitz (γρήγορο σκάκι) 2016

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 σηματοδοτήθηκε η έναρξη της χρονιάς με την διοργάνωση του Πανδραμινού Πρωταθλήματος Blitz (γρήγορο σκάκι), ξεκινώντας έτσι μια σειρά διοργανώσεων και εκδηλώσεων του Ομίλου. Ενδεικτικά μόνο, κάθε Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη και μία διοργάνωση! Στο προαναφερθέν πρωτάθλημα, ύστερα από την άρση της ισοβαθμίας, νικητής αναδείχθηκε ο Δεμιρτζόγλου Χρήστος με 8 βαθμούς σε 9 γύρους. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Χριστοφορίδης Βασίλειος με τους ίδιους βαθμούς, ενώ την τρίτη ο Καζάκος Μάρκος με 7/9. Οι δύο τελευταίοι, συνέχισαν την εξαιρετική πορεία τους από το πρωτάθλημα της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς και οι δύο νεαροί σκακιστές του συλλόγου μας πέτυχαν σπουδαία αποτελέσματα στο πρωτάθλημα κανονικού χρόνου (4ος και 9ος στην γενική κατάταξη αντίστοιχα). Ειδικότερα, ο 12χρονος Καζάκος Μάρκος απέδειξε ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο στο σκάκι, κερδίζοντας πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία αντιπάλους του, έμπειρους στον σκακιστικό κόσμο.

Βραβευτήκαν ακόμα και οι τρεις πρώτοι στην κατηγορία των δημοτικών και ειναι οι εξής:

Πρώτος ήταν ο Μητρου Χρηστος δεύτερος ο Πιστοφιδης Ιωαννης και τριτος ο Πανταζιδης Στεφανος

Unknown Objecthttp://localhost/chessdramas/plugins/editors/jckeditor/plugins/iframe/images/placeholder.png?t=ACT09X9"); background-position: center center; background-repeat: no-repeat; border-width: 1px; border-style: solid; border-color: rgb(169, 169, 169); width: 900px; height: 1000px;">

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου το Τουρνουά Blitz "Χειμώνας 2016" στο Εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας με 37 συμμετοχές από την πόλη της Δράμας, αλλά και της Καβάλας (20 εκ των οποίων ήταν διεθνώς αξιολογημένοι από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού).

Ύστερα από εννέα αγώνες και 162 συνολικά παιγμένες παρτίδες, νικητής αναδείχθηκε ο νεαρός Καβαλιώτης Σαμαρίδης Κωνσταντίνος με την εντυπωσιακή απόδοση των 8 βαθμών σε εννέα αγώνες. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Δεμιρτζόγλου Χρήστος, πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας με 7,5/9, ενώ ακολούθησε ο Χριστοφορίδης Βασίλειος με 6,5/9, ο μοναδικός που αντιμετώπισε με επιτυχία τον πρώτο. 1ος παίδας και τέταρτος στη γενική κατάταξη αναδείχθηκε ο Καζάκος Μάρκος, επίσης με 6,5/9, ενώ τη θέση του 1ου έφηβου κατέλαβε ο Λεϊλόγλου Νικόλαος με 6/9. 1η Νεάνιδα η Μιχαηλίδου Μαγδαληνή από την Καβάλα με 5,5/9 και 1η Κορασίδα η Κυριακίδου Χρύσα με 5/9.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες καθώς και τα παιδιά και τους γονείς από την Καβάλα που μας τίμησαν για άλλη μια φορά.

 

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου ο κύκλος των Πανδραμινών Πρωταθλημάτων Σκακιού, με τελευταίο το Δραμινό Πρωτάθλημα Rapid (είχε προηγηθεί το 25ο Πανδραμινό Πρωτάθλημα και το Δραμινό Πρωτάθλημα Blitz στις 27/12-07/01 και στις 10/01 αντίστοιχα).

Δραμινός Πρωταθλητής Rapid (γρήγορο σκάκι) για το έτος 2015-2016 αναδείχθηκε ο νεαρός Χριστοφορίδης Βασίλειος πετυχαίνοντας το απόλυτο σκορ με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, συνεχίζοντας έτσι την πολύ καλή πορεία που είχε διαγράψει την προηγούμενη ημέρα στο τουρνουά Blitz στην πόλη της Καβάλας. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Δεμιρτζόγλου Χρήστος με 4 βαθμούς, ενώ στην τρίτη ισοβάθμησαν οι Γανιαρίδης Παναγιώτης, Παναγιωτίδης Χρήστος, Τονονίδης Αναστάσιος, Καζάκος Μάρκος και Δερμεντζής Ευθύμιος (εξαπλή ισοβαθμία στις θέσεις 2-7). Την πρώτη θέση ανάμεσα στα παιδιά του Δημοτικού κατέλαβε ο Καζάκος Μάρκος, ενώ ακολούθησαν η Πιστοφίδου Ευσταθία και ο Χατζηγεωργιάδης Ιωσήφ. Πρώτο κορίτσι αναδείχθηκε η Μιχαηλίδου Μαγδαληνή από την Καβάλα.

Το τουρνουά συγκέντρωσε συνολικά 39 συμμετοχές από τη Δράμα, την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη και διεξήχθη στο Εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας. Ευχαροστούμε θερμά τους συμμετέχοντες, καθώς και τους γονείς των μικρών παιδιών. Επόμενη διοργάνωση του Ομίλου, το ανοιχτό Τουρνουά Blitz "Χειμώνας 2016" την Κυριακή 24/01.

 
 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 5ο Νεανικό Τουρνουά Rapid Δράμας την Κυριακή 31/01 στο Εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας, στο οποίο δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα τα παιδιά μέχρι 18 ετών. Νικητής ύστερα από 5 αγώνες, αναδείχθηκε ο Χριστοφορίδης Βασίλειος πετυχαίνοντας το απόλυτο με 5/5. Στη δεύτερη θέση ο νεαρός ελπιδοφόρος Καζάκος Μάρκος, ενώ στην τρίτη η ταλαντούχα Κυριακίδου Χρύσα.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που τα τελευταία χρόνια αυξάνονται συνεχώς τα μέλη του συλλόγου μας, και κυρίως τα παιδιά που αποτελούν τη βάση και την κινητήριο δύναμή του. Ο σύλλογος πλέον αριθμεί πάνω από 80 παιδιά στα μαθήματα που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα.

Επόμενη διοργάνωση του Σ.Ο. Δράμας αποτελεί το 1ο Νεανικό Τουρνουά Blitz (μέχρι 18 ετών) που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 07/02 και πάλι στο Εντευκτήριο του συλλόγου μας. Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η τελευταία πριν την κρίσιμη αναμέτρηση της ομάδας μας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συνοικισμού Κηφισιάς Σερρών (Π.Σ.Σ.Κηφισιάς Σερρών) την επόμενη εβδομάδα στα πλαίσια του τοπικού ομαδικού πρωταθλήματος για τα προκριματικά της Α' Εθνικής κατηγορίας.