3ο τουρνουά Blitz "Ευάγγελος Μουταφτσής"

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία το 3ο τουρνουά Blitz "Ευάγγελος Μουταφτσής" στη μνήμη του ιδρυτή του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας (έτος ίδρυσης το μακρινό 1985). Ο κ. Ευάγγελος Μουταφτσής υπήρξε ιδρυτής του συλλόγου και διετέλεσε επί χρόνια ενεργό μέλος του. Η συνεισφορά του στο δραμινό σκάκι θεωρείται καθοριστική για την ύπαρξη και τη συνέχεια του αθλήματος στην πόλη της Δράμας. Ήταν πνεύμα ανήσυχο, ενδιαφερόταν πάντα για το καλό των παιδιών-μαθητών του και μέχρι και τον τελευταίο καιρό πριν φύγει, υπήρξε υποστηρικτής και συμπαραστάτης στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Το τουρνουά διεξήχθη με ελβετικό σύστημα 7 γύρων με time control 5'+3" και με τη συμμετοχή 80 σκακιστών από τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Κομοτηνή και την Ξάνθη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Ήταν ένα ιδιαίτερα ισχυρό τουρνουά καθώς τριάντα στους ογδόντα συμμετέχοντες είχαν διεθνή αξιολόγηση, ανάμεσά τους και ο Καβαλιώτης πρωταθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ερασιτεχνών το 2012, FM Χάρης Τσακίρης, αλλά και άλλοι σκακιστές με υψηλό διεθνές έλο (Δεμιρτζόγλου, Κόρογλου κ.λπ.).

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Κόρογλου Βίκτωρ από την Ξάνθη με 6 νίκες, ο οποίος παρ' όλο που έχασε στον τελευταίο γύρο, ύστερα από την άρση της ισοβαθμίας βρέθηκε πάνω από τους άλλους 3 διεκδικητές της πρώτης θέσης. Έτσι, στη δεύτερη θέση είχαμε τον Εμμανουηλίδη Θανάση από την Καβάλα, επίσης με 6 πόντους και στην τρίτη τον ισχυρότερο σκακιστή της πόλης μας, Δεμιρτζόγλου Χρήστο. Την ισοβαθμία συμπλήρωσε ο νεαρός Καβαλιώτης σκακιστής, με εντυπωσιακή άνοδο τον τελευταίο καιρό, Σαμαρίδης Κωνσταντίνος με το ίδιο σκορ. Ακολούθησαν οι Τσακίρης, Χριστοφορίδης Β., Σταμουλάς και Χριστοφορίδης Χ. στις θέσεις 5-8 με 5,5 βαθμούς. Πρώτη γυναίκα η Μολντοβάν Αντριάνα, σκακίστρια που εντάχτηκε τον τελευταίο καιρό στο δυναμικό του συλλόγου, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη σκακιστική ανάπτυξή της. Στους νικητές μοιράστηκαν σκακιστικά βιβλία από μεγάλους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, προσφορά του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας. Σε όλους τους μικρότερους διακριθέντες σκακιστές, νικητές των ειδικών κατηγοριών, απονεμήθηκαν μετάλλια και στον πρώτο της κάθε κατηγορίας, ελληνόγλωσσα σκακιστικά βιβλία.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:


1) Κόρογλου Βίκτωρ (Ξάνθη)
2) Εμμανουηλίδης Αθανάσιος (Καβάλα)
3) Δεμιρτζόγλου Χρήστος (Δράμα)

1η Γυναίκα: Μολντοβάν Αντριάνα - 3/7 (Δράμα)

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

U18 (αγόρια κάτω των 18 ετών)
1) Χριστοφορίδης Βασίλειος - 5,5/7 (Δράμα)
2) Χριστοφορίδης Χριστόφορος - 5,5/7 (Δράμα)
3) Κυριαζής Ιωάννης - 4/7 (Δράμα)

U16 (αγόρια κάτω των 16 ετών)
1) Σαμαρίδης Κωνσταντίνος - 6/7 (Καβάλα)
2) Δεμέλκας Ιωάννης - 5/7 (Σέρρες)
3) Λεϊλόγλου Νικόλαος - 4/7 (Δράμα)

G16 (κορίτσια κάτω των 16 ετών)
1) Μήτικα Αικατερίνη - 3/7 (Σέρρες)
2) Αϊτινίδου Ευαγγελία - 2/7 (Δράμα)

U14 (αγόρια κάτω των 14 ετών)
1) Γεωργιάδης Νικόλαος - 4,5/7 (Ξάνθη)
2) Τόλας Γεώργιος - 4,5/7 (Ξάνθη)
3) Αναγνωστόπουλος Στέφανος - 4,5/7 (Σέρρες)

G14 (κορίτσια κάτω των 14 ετών)
1) Πλεβρίδη Βασιλική - 4/7 (Ξάνθη)

U12 (αγόρια κάτω των 12 ετών)
1) Μουρκάκης Ιωάννης - 5/7 (Ξάνθη)
2) Ουμουτίδης Χρήστος - 4,5/7 (Ξάνθη)
3) Σαχινίδης Κωνσταντίνος - 4/7 (Δράμα)

G12 (κορίτσια κάτω των 12 ετών)
1) Γκαρμπούνη Ευφημια
 - 5/7 (Δράμα)


2) Κυριακίδου Χρύσα - 3,5/7 (Δράμα)
3) Καμπάνη Ευαγγελία Ραφαηλία - 3/7 (Δράμα)

U10 (αγόρια κάτω των 10 ετών)
1) Καζάκος Μάρκος - 4,5/7 (Δράμα)
2) Βαγιανός Χρήστος - 3,5/7 (Ξάνθη)

G10 (κορίτσια κάτω των 10 ετών)
1) Μπατζακίδου Κυριακή-Μιχαέλα - 3/7 (Ξάνθη)
2) Καλίτση Στεφανία - 3/7 (Ξάνθη)
3) Χατζηγεωργιάδου Δήμητρα - 2/7 (Δράμα)

U08 (αγόρια κάτω των 8 ετών)
1) Χατζηγεωργιάδης Ιωσήφ - 4/7 (Δράμα)
2) Ποδαράς Αγαμέμνων - 4/7 (Δράμα)
3) Σαχινίδης Σταύρος - 3/7 (Δράμα)

G08 (κορίτσια κάτω των 8 ετών)
1) Κασάπη Ζωή - 2/7

Ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν τη μνήμη του ιδρυτή του συλλόγου μας για άλλη μια χρονιά. Ευχαριστεί ακόμα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή και την προώθηση της διοργάνωσης, τους σκακιστικούς συλλόγους από τις άλλες πόλεις για την παροχή σκακιστικού υλικού, και πάνω απ'όλα τους γονείς των μικρών σκακιστών για την υπομονή και την επιμονή τους. Χωρίς αυτούς και την υποστήριξή τους δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές!

Για την τελική κατάταξη του τουρνουά, καθώς και για τα αναλυτικά αποτελέσματα μεταβείτε εδώ: http://chess-results.com/tnr198662.aspx?lan=1&art=1&wi=821

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.chessdramas.com και στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/chessdramas/