Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 -1-2015 μετά από 7 αγωνιστικές ημέρες το σκακιστικό τουρνουά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών και διεξήχθη στην αίθουσα που παραχώρησε το Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Το Πανδραμινό πρωτάθλημα Σκακιού είναι μια από τις πιο παλιές και σημαντικές εκδηλώσεις του συλλόγου που γίνετε ανελλιπώς τα τελευταία 26 χρόνια. Στο φετινό πρωτάθλημα είχαμε το ευχάριστο γεγονός της παρουσίας 30 παιδιών στο σύνολο 50 διαγωνιζομένων και για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε και ένας 2ος Όμιλος μόνο γιαυτα τα παιδιά. Η παρουσία τόσων παιδιών στο πρωτάθλημα αλλά και στα μαθήματα του συλλόγου μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον του σκακιού στη Δράμα.

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Δεμιρτζογλου Χρηστος με 6 βαθμούς και την δεύτερη ο Χριστοφοριδης Χριστοφορος με 5,5 βαθμούς , ενώ τρίτος ήταν ο συναθλητής τους στον Σύλλογο Φίλων και Γραμμάτων Τεχνών ο Παναγιωτιδης Χρηστος με 5 βαθμούς.

Στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αλεξανδριδης Χρηστος που συγκέντρωσε 4,5 βαθμούς σε 7 αγώνες, με δεύτερο τον Τσιμπουκελη Παναγιωτη και τρίτο τον Καμπανη Γεωργιο.

Στην κατηγορία κάτω των 16 ετών, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Χριστοφοριδης Βασιλης με 4 βαθμούς σε 7 αγώνες, με δεύτερο τον Γκαρμπούνη Αλεξη και τρίτο τον Καζακος Ζαχαριας.

Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Καζακο Μαρκο που ήταν και ο νικητής του Β ομίλου, με δεύτερο τον Θεοδοσιαδη Σταυρο και τρίτο τον Κουγιουμτζης Ιορδανης

Τέλος, στα κορίτσια στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, πρώτη αναδείχθηκε η Πιστοφιδου Ευσταθια με 5 βαθμούς 2η ηταν η Καμπανη Ευαγγελια

Στην κατηγορία κάτω των 16 ετών πρώτη ήταν η Γκαρμπουνη Εφη με 4 βαθμούς 2η ήταν η Θραμπουλιδου Μυρσινη

Στην κατηγορία κάτω των 12 1η ήταν Χατζηγεωργιαδου Δημητρα 2η η Σιαμπου Κυριακη και 3η η Θραμπουλιδου Δαναη.

Στις ειδικές κατηγορίες είχαμε 1ο βετεράνο τον Γκουτιουδη Ζηση

Τις απονομές πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του Ωδείου Δράμας κ. Καραμπατζακης,ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση του πρωταθλήματος, οι προπονητές του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας καθώς και στελέχη των Σκακιστικών συλλόγων της Δράμας

Παράλληλα έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας και ο τυχερός ήταν ο κύριος Γκαρμπουνης και Πασχαλιδης Βασιλης

Ευχόμαστε του χρόνου η διοργάνωση να διεξαχθεί με την ιδία και μεγαλύτερη επιτυχία και μαυτο τον τρόπο να προβληθεί όσο γίνετε περισσότερο το άθλημα του σκακιού στην πόλη της Δράμας

Καλή χρονιά σε όλους

Τα bulletin απο τους αγώνες μπορείτε να τα βρείτε εδω και φωτογραφίες στη σελίδα μας www.chessdramas.com

Οι τελικές Κατατάξεις των 2 Ομίλων ήταν οι εξής

 

 
 

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 διοργανώθηκε από το Σκακιστικό Όμιλο Δράμας το τουρνουά Δραμινό πρωτάθλημα Rapid 2015.Οι συμμετοχές ήταν 27 από τις οποίες τα περισσότερα ήταν παιδιά από Δράμα και Καβάλα.Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 11:15 και κράτησαν ένα 3ωρο. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 5 αγώνες με χρόνο σκέψης 10 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα ανά κίνηση. Ο Σκακιστικός Όμιλος θα διοργανώσει και τις επόμενες 2 Κυριακές αγώνες, Νεανικούς αυτή την φορά.

Ο νικητής κρίθηκε στον τελευταίο γύρω, μεταξύ του Δεμιρτζογλου Χρηστου και Χριστοφοριδης Βασιλης με τελικό νικητή και 1ο τον Δεμιρτζογλου Χρηστου με 5 βαθμούς, στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν 5 άτομα, έτσι μετά την άρση της ισοβαθμίας λόγω κριτηρίων ο Σοιλεμετζιδης Κωστας με 4 βαθμούς πήρε την 2η θέση και ο Χριστοφοριδης Χριστόφορος με τους ίδιους πόντους την 3η θέση.

Βραβεύτηκαν επίσης και τα τρία πρώτα παιδιά του δημοτικού που ήταν η Μιχαηλιδου Μαγδαλινη από την Καβάλα με και 5η στην γενική κατάταξη ο Καζακος Μαρκος που ήταν 6ος στην γενική κατάταξη και ο Σαχινιδης Κωστας 8ος στην γενική κατάταξη.

Οι τελική βαθμολογία είναι η εξής:

Unknown Objecthttp://localhost/chessdramas/plugins/editors/jckeditor/plugins/iframe/images/placeholder.png?t=ACT09X9"); background-position: center center; background-repeat: no-repeat; border-width: 1px; border-style: solid; border-color: rgb(169, 169, 169); width: 850px; height: 1200px;">

 

 

4ο Νεανικό Τουρνουά Ράπιντ Δράμας

Με την παρουσία 26 παιδιών ολοκληρώθηκε το  4ο Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού για παιδιά και νέους σκακιστές που διοργάνωσε ο  Σκακιστικός Όμιλος Δράμας  την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου. Οι αγώνες διεξήχθησαν στα Γραφεία του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας. Αυτό το τουρνουά ήταν και το τελευταίο σε μια σειρά από τουρνουά που ξεκίνησαν από την αρχή του χρόνου και ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας των παιδιών για τα σχολικά πρωταθλήματα που θα διοργανωθούν μέσα στον Μάρτιο στη Δράμα. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 5 αγώνες με χρόνο σκέψης 10 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα ανά κίνηση.Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Χριστοφοριδης Χριστόφορος πετυχαίνοντας το απόλυτο 5 στα 5 2ος ηταν ο Χριστοφοριδης Βασιλης με 4/5 και την 3η θέση κατέλαβε ο Αλεξανδριδης Χρηστοςμε 4 βαθμούς.

Βραβεύτηκαν επίσης και τα τρία πρώτα παιδιά του δημοτικού που ήταν πρώτος ο Ντουμπουριδης Ιασωναπό την Καβάλα 2ος ο Καζακος Μαρκοςκαι 3ος ο αδελφός του Καζακος Ζαχαριας

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες υπάρχει η σελίδα μας www.chessdramas.com

Οι τελική βαθμολογία είναι η εξής:

Unknown Object

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το  3ο Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού για παιδιά και νέους σκακιστές που διοργάνωσε ο  Σκακιστικός Όμιλος Δράμας  την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου. Οι αγώνες διεξήχθησαν στα Γραφεία του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας με τη συμμετοχή 20 παιδιών. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 5 αγώνες με χρόνο σκέψης 10 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα ανά κίνηση.Οι δυο πρώτοι νικητές με την μεταξύ τους ισοπαλία ήταν πρώτοι με 4,5 βαθμούς αλλά λόγω κριτηρίων ισοβαθμίας την πρώτη θέση κατέλαβε ο Χριστοφοριδης Βασιλης και την δεύτερη ο Χριστοφοριδης Χριστόφορος. Την 3η θέση κατέλαβε ο Λειλογλου Νικος με 4 βαθμούς.

Βραβεύτηκαν επίσης και τα τρία πρώτα παιδιά του δημοτικού που ήταν πρώτος ο Καζακος Μαρκος με 3,5 βαθμούς και 4ος στην γενική κατάταξη ,δεύτερος ο Πιστοφιδης Γιαννης που ήταν 7ος στην γενική κατάταξη και 3ος ο Σαχινιδης Κωστας και 8ος στην γενική κατάταξη.

Unknown Object

 
 

Τουρνουά Blitz "Χειμώνας 2015" - Αποτελέσματα (εικόνες)

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία το τουρνουά blitz "Χειμώνας 2015" στο Εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου. Στο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά 34 σκακιστές από τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη και τη Λάρισα. Νικητής αναδείχθηκε ο Καβαλιώτης Σάββας Μανελίδης με εντυπωσιακή απόδοση, σημειώνοντας 8 νίκες και μία ισοπαλία σε 9 αγώνες. Δεύτερος κατατάχθηκε ο Γανιαρίδης Παναγιώτης με μόλις μία ήττα, ο οποίος συμμετείχε στο πρώτο του τουρνουά μετά από 9 μήνες σκακιστικής αποχής. Ακολούθησε στην τρίτη θέση ο Χριστοφορίδης Βασίλειος με 7 βαθμούς. Στους τρεις πρώτους νικητές απονεμήθηκαν σκακιστικά βιβλία.

Στις ειδικές κατηγορίες, 1ος έφηβος αναδείχθηκε ο Χριστοφορίδης Χριστόφορος (και 4ος στη γενική κατάταξη), 1ος παίδας (και 6ος στη γενική) ο Σαμαρίδης Κωνσταντίνος από την Καβάλα, συγκεντρώνοντας 6 βαθμούς, ενώ 1ος παμπαίδας ο Καζάκος Μάρκος με 4 νίκες και μία ισοπαλία. Ακόμα, τη θέση της 1ης νεανίδας κατέλαβε η Μιχαλίδου Μαγδαληνή από την Καβάλα με 5,5 βαθμούς. Τέλος, 1η κορασίδα και 1η παγκορασίδα αναδείχθηκαν οι Κυριακίδου Χρύσα και Χατζηγεωργιάδου Δήμητρα αντίστοιχα. Σε όλους τους νικητές των ειδικών κατηγοριών αποδόθηκαν μετάλλια.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και τους καλούμε στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση του συλλόγου μας, το τουρνουά blitz (γρήγορο σκάκι) στη μνήμη του ιδρυτή του συλλόγου μας, Μουταφτσή Ευάγγελου, στις 20 Δεκεμβρίου, στο ΤΕΙ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Δράμας.

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα, μεταβείτε εδώ: http://chess-results.com/tnr198662.aspx?lan=1&art=1&fed=GRE&wi=821

Φωτογραφικό υλικό πολύ σύντομα!