Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού (Rapid) Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που έγινε στην Αλεξανδρούπολη στις 4 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 16 ομάδων, πρωταθλήτρια για το 2012 αναδείχθηκε η ομάδα του Σ.Ο. Καβάλας με 9 βαθμούς σε 5 αγώνες. Δεύτερη με 8 βαθμούς ήταν η ομάδα το Ο.Φ.Σ. Καβάλας και τρίτη με 7 βαθμούς η ομάδα του Σ.Φ.Γ.Τ. Δράμας

Έπαθλα ατομικής απόδοσης απονεμήθηκαν στους Χρήστο Δεμιρτζόγλου (1η σκακιέρα 5/5), Σταυρούλα Τσολακίδου (2η σκακιέρα 4,5/5), Δημήτρη Ζησιάδη (3η σκακιέρα 4/5) και Κώστα Αποστολακάκη (4η σκακιέρα 4,5/5).

"Είχα ξεχάσει πόσο αναζωγονητικές είναι κάτι τέτοιες εκδρομές... Αναμφισβήτητα είναι το σκάκι, και σίγουρα και η χαρά της επιτυχίας. Εμείς τα τέρατα οι σκακιστές, άλλωστε, είμαστε βαριά- πολύ βαριά- εθισμένοι στον αγώνα για τη νίκη.... Αλλά πέρα από αυτό είναι η ζεστασιά των υπολοίπων που μένει αξέχαστη. Και των... ''ανταγωνιστών'' μας απ' τις άλλες πόλεις που γουστάρουμε να ξαναβλέπουμε - όσο και να νικάμε- αλλά και των συμπαικτών μας... Πολλές φορές ξεχνάμε πόσο καλά μπορούν να περάσουν δυο ντουζίνες ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα και αναμνήσεις. Για αυτό κάτι τέτοιες εκδρομές είναι ανεκτίμητες που μας το θυμίζουν... Τι γέλιο. Και φυσικά τι φαγοπότι στο τέλος, έσκασα!!!"

Παπαοικονομου Δημητρης